IFK Björkö

Referat: Askim IK - IFK Björkö

Segerintervju med Huvudtränare Marko efter 1-4 borta mot Askim

-Askim kom från Div 3, Hur gick tankarna innan matchen?

Asså jag har sagt till killarna att första matchen i alla serier e alltid jobbig för alla klubbar.
Hos oss va de många killar som är nya, jag som är ny i laget, nytt spelsystem osv..... men vi va beredda och vi vet hur vi har tränat och vad vi har kommit överens om helt enkelt.
Alla matcher lever sitt liv man ska anpassa sig efter motståndare och försöka attackera dom ytorna dom ger oss. Askim hade jag koll på sista 2 matcherna och killarna har fått alla information och vi visste hur ska vi undvika deras starka sidor och straffa dom där var dom är lite sämre.
Från första minut märktes att dom har respekt för oss dom backade med 11 killar och vi va tvungna att söka dom ytorna bakom deras backlinie.
1-0 kom sent men enligt mig själv skulle vi iallafall gjort ett mål mycket tidigare men ändå vi var nöjda och vi va bättre helt enkelt den första halvleken.

0-1 kom sent, hur gick snacket i paus?

I halvlek vi har snacka genom små fel vi gjorde och vi hade kommit överens att vi ska vara lugna för vi visste att Askim var tvungna att öppna sig och att vi ska försöka tvinga fram lite deras mittbackar och då ska vi ha ännu mer ytor. Det blev exakt så.. Askim öppnade sig och vi svarade perfekt.
Jag tror inom första 10 min i andra halvlek vi gjorde 3 mål till och då matchen blev klar. Vi ska inte nu flyga i luften, vi vet att det är bara början och de gäller ta bara en match i taget.

4mål av Odersjö hur många blir det i år?

När gäller Andreas Ödersjö ,våran Messi!
Dom som va med på våran första träning 28 januari vet vad jag har sagt sen de blev det bara match efter match Andreas och jag har en jätte tajt relation och jag försöker varje träning att utveckla honom mer och mer och han svarar med sina mål.
Han är en super bra kille och fantastisk spelare han vill lära sig hela tiden och han gör det vi kommer överens om helt enkelt, han har en ljus framtid.
Men utan andra han skulle inte göra så som han gör alla gör de fantastisk bra jobb och Andreas lägger bara grädde på tårtan.